Руският президент Владимир Путин е наредил на  ген. , да

...
Руският президент Владимир Путин е наредил на  ген. , да
Коментари Харесай

Путин наредил Донбас да бъде превзет до март, твърди украинското военно разузнаване - Свят

Руският президент Владимир Путин е наредил на  ген., да превземе Донбас до март. Това твърди украинското военно разузнаване, представено от УНИАН. 

Представителят на пресслужбата на ГРУ на украинското МО Андрий Юсов съобщи, че Путин не обръща внимание какво в действителност се случва на фронта. По думите му съветският президент се стреми да унищожи украинците като обособен народ и нация, да унищожи Украйна като самостоятелна страна.

Юсов напомни, че изискванията на поставените задания към този момент са променяни неведнъж пред окупационните управляващи. По-специално те желаеха „ да завладяват Киев за три дни “. Юсов акцентира, че и този път нашествениците няма да съумеят. Разузнаването разполага с данни за признаци на подготовка на нахлуване на съветската окупационна войска в запорожското направление. 

Това може да значи както директна подготовка за настъпателни дейности от съперника, по този начин и избрани лъжливи дейности за осъществяване на осведомителна акция и, да кажем, скриване на същинските планове в други направления на фронта, заключи Юсов. 

Политологът Марк Галеоти отбелязва, че назначението на Герасимов може да значи, че Кремъл се готви за сериозна инвазия.

В постоянното си послание президентът Володимир Зеленски съобщи, че съветският ракетен удар по жилищен блок в Днипро демонстрира нуждата от по-бързи решения за снабдяване на оръжия за Украйна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР